Frågor: Svar:
Blir man florist efter lärlingsutbildningen. Florist är ingen skyddad titel, så det får vem som helst kalla sig! Däremot lär du dig grunderna i florist yrket under floristutbildningen. Och du avslutar din utbildning med Yrkesbeviset igenom Floristernas Yrkesråd.
I vilken ålder är kursdeltagarna? från 20år till >>> +55.
Vem ordnar Lärling / praktikplats? Lärlingsplatsen förläggs oftast på hemorten om man inte har andra önskemål. Skolan har ett brett nätverk av praktikplatser, men har man en egen kontakter så kan detta också gå.
Måste man ha några förkunskaper för att börja på skolan? Nej, inga särskilda förkunskaper krävs. Om något, så sker utbildningen på Svenska och då är godkänt från SFI ett minsta krav.
Är det lätt att få jobb som florist? Det är brist på utbildade florister.
Hur stora är klasserna? från 1 till 15 elever / klass.
Är det lätt att få jobb som florist? Det börjar bli brist på utbildade florister eller startar eget företag.
Varför lärlingsutbildning? Lärlingsplatsen är en mycket viktig del av utbildningen då man får jobba med yrket på riktigt och öva upp yrkesfärdigheterna inför Yrkesbeviset.
Får man göra Yrkesbeviset i utbildningen? Ja, utbildningen är certifierad av Floristernas yrkesråd.
Ingår kursmaterial? Ja och vi använder oss av en e-learn plattform som är Florist book på Svenska.
Måste man ha tillgång till en iPad eller dator? Ja då vi har fjärundervisning, då man är på lärlingsplatsen och lärplattformen som vi jobbar i kräver att man har tillgång till en dator.
Kan vara anställd under utbildningen? Det skulle vara mycket möjligt om du jobbar i en blomsteraffär, då det även kan vara din lärlingsplats.
Har skolan boende under dagarna man är på skolan? Skolan har inget boende men kan hjälpa till med att ge information om lämpligt boende, om man inte hittar något själv som till ex. RB and B.