KONTAKTA MIG

_________________________________
Yrkes
lärare Mikael Sörensson
Jag har varit i branschen sedan 1976 då jag startade som lärling. 1981 tog jag mitt gesällbrev och har fram till idag arbetat med det mesta inom branschen. Jag har startat och drivit butiker, varit anställd och anlitad som konsult av företag i Sverige och utomlands. Under senare år har fokus legat på utbildning för både redan verksamma florister och butiksinnehavare men även floristutbildning från starten fram till gesällprov och vidare som florist i livet.

Som rådgivare till blomsterhandlare är jag specialiserad på att analysera sambandet mellan Design och ekonomi. Jag hjälper mina kunder att förstå sambandet mellan hantverket och försäljningsteknik av förekommande produkter i blomsterhandeln. Genom att arbeta med den enskilda butikens kvalitéer, analysera styrkor och svagheter, ge redskap för att bli konkurrenskraftiga på marknaden.

Under senate åren från 2006 är jag ordförande för branschförbundet Floristrnas Yrkesråd, där jag jobbar med gymnasieutbildningars kvalité innehåll . Och på europa nivå så är jag ansvarig för FlorCert som är ett liknande kvalitetssäkrings program för vocational education and training. Jag coachar även dom florister som ingår i team Sweden som ska tävla i Worldskills och Euroskills där jag även är Chief Experts för tävlingen på europa nivå.

Tävlande som jag har coachat från 2005 är
– Hanna Jönsson Worldskills 2005 Silver
– Sofie Danielsson Worldskils 2007 Brons
– Madeleine Nilsson och Elin Karlsson Euroskills 2008 Guld
– Lina Supstiks Worldskills 2009 Silver
– Malin Lindskog och Kristof Remes Euroskills 2010 Silver
– Emma Hansson Worldskills 2011 Hedersmedalj
– Annie Lundin och Erik Svang Euroskills 2012 Brons
– Emma Aronsson Worldskills 2013 Hedersmedalj
– Malin Nordh och Elin Persson Euroskills 2014 Silver
– Elin Jacobsson Worldskills 2015
– Olivia Jerneholt Worldskills 2017

_________________________________