Florist YrkesVux -Distansutbildning

Vår utbildning inom floristyrket ger dig den kompetens som krävs för att få en anställning inom handelssektorn med blommor och i mer hantverksspecialiserade företag inom floristbranschen.

Om utbildningen

Som elev får du utveckla kunskaper och färdigheter inom floristhantverket. Produktion, hantering och försäljning. Utbildningen består av föreläsningar, grupparbeten, metodövningar och utifrån individuella behov anpassas utbildningen till dig och dina mål. De praktiska momenten genomförs under handledning på ett företag, så kallad APL  (arbetsplatsförlagt lärande) men med vår unika metod som möjliggör både lärande tillsammans på en skola, på en arbetsplats och i ditt virtuella klassrum. Du kommer att under dina 60v kommer du att vara på skolan 5 dagar i månaden. Där vi tillsammans följer upp och kompletterar din utbildning med dina klasskamrater.

Vi kommer att hålla till i  Lidköping på Campus Västa Skaraborg under de dagar då vi är skol-förlagda i månaden.
Vi har inget boende som skolan tillhandahåller, med gott om kontakter på RB and B och vandrarhem i Lidköping.

Att studera på distans

Under utbildningen får du stöd och hjälp av distanslärare. I det arbetsplatsförlagda lärandet har du handledare på företaget till din hjälp. Din studiehandledning finns i vår lärplattform, där du arbetar med bedömningsuppgifter och har överblick över hela utbildningen. 

För vem

Alla som har intresse av att bli florist och vill jobba med värdens vackraste yrke.

Förkunskaper

Om du inte har svenska som modersmål krävs det att du har godkänd kurs D eller motsvarande kunskaper i Sfi.

Vem får gå en yrkes vuxenutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som gymnasieskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SVA) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning. Det finns också möjlighet att köpa en utbildningsplats och finansiera den privat. Kontakta oss för offert.

Ansökan

  1. Ansök till floristutbilningen under länken ansökan.  (Ansökan är preliminär till platsen är bekräfta från kommunen ).
  2. Ansök till YrkesVux via din kommun när du fått en bekräftelse från oss att du har en plats.
  3. Följ ansökningsprocessen under ”min sida” på kommunens webbplats.
  4. När du blir antagen får du en kallelse från oss.
  5. Ansökan kan du också göra som privatperson där du finansierar kursen själv, sänd in en intresseanmälan.

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den. Hur du går till väga kan skilja mellan olika kommuner. 

Efter utbildningen

Utbildningen syftar till att ge dig den kompetens som krävs för att vara attraktiv till anställning inom blomsterbranschen. Inom blomsterbranschen kan du till exempel arbeta inom som florist i en blomsterbutik, på en blomsteravdelning i ett större varuhus, handelsträdgård, gardencenter, växtavdelning på företag eller med grossisthandel inom branschen.